WAT IS INBOUND MARKETING?

Je wilt graag dat klanten jouw bedrijf of organisatie vinden en benaderen als zij een oplossing zoeken voor hun probleem.

Met inbound marketing wordt dit mogelijk gemaakt. Door inhoudelijke relevante content te bieden en niet in het wilde weg te schieten op potentiële klanten met allerlei andere push online middelen. Met inbound marketing bied je klanten juist relevante inhoud die waardevol is in elke fase van hun kooptraject. Je gaat klanten helpen met hun business vragen.

Hoe doe je dan inbound marketing?
Om al deze content te maken, te verspreiden, te monitoren en bij te sturen zijn er vele tools beschikbaar, zoals CRM tools, e-mail marketing software, landingspagina software, social media tools, ip tracking software, zoekmachine optimalisatie experts "de ik zorg dat je hoger in google gevonden bedrijven", advertisement in adwords, LinkedIn, Facebook en Google analytics etc. In het verleden heb ik zelf volop gebruik gemaakt van allerlei losse tools en experts. Je ziet op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Het is lastig om het overzicht te bewaren met al deze losse tools. Uiteindelijk weet je ook niet of al je effort daadwerkelijk resultaten opleveren en dat is natuurlijk wel wat je wilt.

Inbound marketing en Hubspot
Daar heb ik een oplossing voor gevonden met de software van Hubspot. Zij bieden de mogelijkheid om vanuit één platform campagnes op te zetten, klanten te beheren in een CRM, landingspagina's te maken, white paper, ebooks, blogs te maken, advertentie campagnes op te zetten, call to action buttons te maken en te monitoren, email campagnes te maken en niet te vergeten e-mail automation campagnes. Iedere actie is te meten en daardoor te evalueren en bij te sturen en dit vanuit één software platform. Dit scheelt tijd en geld en levert dus binnen een aantal maanden heel gericht meer resultaat op.

Wil je eens weten hoe dit voor jouw bedrijf kan werken, boek dan hieronder een afspraak.

BOEK HIER EEN GRATIS CONSULT INBOUND MARKETING

De inbound Marketing funnel

Een klant die jou niet kende wordt uiteindelijk een ambassadeur van je bedrijf.

Zorg dat je aanwezig bent op verschillende platforms en biedt dan daar hulp op verschillende niveau's. Je klant die eerst niets van je bedrijf of organisatie wist, wordt helemaal enthousiast van je producten en diensten en de nieuwe klant gaat jou promoten. Wie wil dat niet? Zie hieronder de inbound marketing strategie stappen.

Inbound_Marketing_Funnel