Wat is LinkedIn

wat is linkedin

Wat is LinkedIn

LinkedIn is het grootste gratis zakelijke sociale netwerksite dat zich richt op professionals Inmiddels heeft LinkedIn meer dan 500 miljoen gebruikers. In Nederland zelfs meer dan 6,5 miljoen. Van aannemer, webdesigner, restauranthouder tot CEO van een corporate.

In LinkedIn kun je makkelijk je zakelijke contacten onderhouden,  advies vragen en informatie delen dat relevant is voor je doelgroep. Ben je op zoek naar een nieuwe baan dan kun je die hier ook gemakkelijk vinden.

LinkedIn bedrijven

Via LinkedIn bedrijfspagina's bestaat er de mogelijkheid om je bedrijf te promoten.

Dagelijks groeit het LinkedIn netwerk nog steeds en vele mensen maken een LinkedIn profiel aan, LinkedIn is een super netwerk als je weet hoe je dit op de juiste manier weet in te zetten om je business te laten groeien.

Waarom Linkedin?

Je kunt LinkedIn vergelijken als het netwerken zoals je dat doet tijdens netwerkbijeenkomsten.

Je ontmoet iemand je vertelt wat je doet je vraagt aan de ander wat hij doet en je kijkt of je elkaar kunt helpen. Je kijkt hoe je waarde kunt toevoegen en een oplossing kunt bieden voor de eventuele vraagstukken waar een klant een oplossing voor wilt hebben.

Netwerken met LinkedIn?

De bedoeling van LinkedIn is te netwerken je probeert de groep van relevante zakelijke contacten zo groot mogelijk te maken en dat doe je onder andere door deze uit te nodigen in je LinkedIn netwerk. Dit kun je doen door een connectie verzoek te sturen of als je een betaald abonnement hebt via een inmails. Als je dan regelmatig updates post dan zul je zien dat je netwerk jou gaat zien als een thoughtleader.

Je kunt ook mensen aanbevelen of jij kunt mensen adviseren. Wat ook heel mooi is is dat je via jouw netwerk in contact komen met andere. Het blijkt dat niet veel mensen dit doen maar dat dat wel een zeer effectieve manier is om in contact te komen Het zogenaamde member get member verhaal.

Wat zet je dan op LinkedIn.

Zeg In eerste instantie iets over jezelf wat vind je leuk om te doen waar krijg je energie, waar ligt je passie. Welke waarde biedt jij aan je netwerk, vertel dan wat jij kunt betekenen voor iemand anders. Als je dit goed doet word je gevonden en de mensen zelf contact met je op. je kunt video's plaatsen over je bedrijf of over je activiteiten. bekend afbeeldingen plaatsen alles met het idee hoe kun jij je netwerk helpen.

Gevonden worden in LinkedIn

Hoe word je gevonden in LinkedIn? Als jij je profiel opmaakt of aanpast gebruik daar zoektermen die relevant zijn of passen bij jouw functie. De kans is dan groot dat mensen als zij op zoek zijn naar bijvoorbeeld een websitebouwer en je hebt dat in je profiel staan dat mensen dan bij jou terecht komen, dus ook in LinkedIn kun je doen aan zoekmachineoptimalisatie maar dan in LinkedIn.

Hoe haal je meer business uit LinkedIn

Als je weet wie je doelgroep is dan kun je in LinkedIn met de verschillende soorten zoek filters zoeken naar jouw doelgroep, dat kan op functie, regio, land, industrie, bedrijfsgrootte, bedrijfsnaam.

Als je een betaald abonnement hebt bijvoorbeeld sales Navigator dan krijg je dus meer mogelijkheden om te zoeken en te filteren, zodra jij jouw doelgroep gevonden hebt in LinkedIn sales Navigator dan kun je contact gaan leggen met deze mensen. Dat kun je dus doen zoals eerder beschreven door een connectieverzoek te sturen of door een e-mail te maken en die te versturen. Zodra iemand dan dit connectie verzoek heeft geaccepteerd dan kun je een 2e kennismakingsbericht versturen afhankelijk wat je doet is het kan zijn een telefoongesprek, invullen vragenlijst of uitnodigen voor netwerkbijeenkomst. Helemaal afhankelijk van wat jij wilt bereiken met jouw doelgroep. De kansen zijn hier gigantisch groot om ook in contact te komen met mensen die je in het normale leven niet zou tegenkomen.

Wil je eens weten hoe dit voor jou eruit ziet om business te halen uit LinkedIn.

Download hier dan e-book “leer in 7 stappen hoe je meer kwalitatieve afspraken krijgt via LinkedIn”

Download hier je GRATIS e-book "Leer in 7 stappen hoe je sneller meer kwalitatieve sales afspraken krijgt via  LinkedIn"