klanten binnenhalen

 

Definitie B2B klanten: 


B2B klanten zijn bedrijven die een product of dienst nodig hebben die door een ander bedrijf worden aangeboden. 

Hoe kan ik B2B klanten binnenhalen online of offline? 

Het is niet altijd een eenvoudige opgave om B2B klanten binnen te halen. Daarom is het aan te raden om zowel online als offline klanten te bereiken. Het benaderen van potentiële klanten begint met een eigen website waarop de diensten en producten worden aangeboden. Met SEO en SEA zijn goede resultaten te behalen. Vooraf is het belangrijk om een plan te maken. Het moet duidelijk zijn welke klanten je liever niet hebt net als de reden waarom klanten je bezoeken. Offline is telefonische acquisitie een goed middel net als netwerken een mogelijkheid is om potentiële klanten te werven. 

 

Hoe doe ik dit? 

Offline is het aan te raden om bijeenkomsten te bezoeken die gerelateerd zijn aan de producten en diensten van je bedrijf. Je kunt je misschien3D successful business man with a laptop and arms up aanmelden als spreker. Ook het bezoeken van beurzen is een offline optie om aan klantenwerving te doen. Voor het online benaderen van klanten zijn weer andere methoden op het gebied van klant acquisitie. Bijvoorbeeld met het versturen van nieuwsbrieven aan potentiële klanten en door te adverteren. Online is het ook belangrijk dat er een relatie wordt opgebouwd. Bijvoorbeeld door de klant centraal te stellen en een persoonlijke klantgerichte service te bieden. 

 

B2b acquisitie met professionals 


Om de kans van slagen groot te maken en nieuwe klanten te werven, biedt B2B acquisitie met professionals uitkomst. Warme acquisitie speelt daarbij een belangrijke rol net als contentmarketing dat vaak nog onderbelicht blijft. Hiermee wordt vooral het delen van kennis bedoeld om als autoriteit op een bepaald gebied erkend te worden. De echte professionals combineren online en offline methoden om b2b klanten te bereiken en binnen te halen.

 

Wil jij meer klanten?  Door inzet van LinkedIn kan dit een stuk eenvoudiger. Wil je weten hoe? Download hieronder het e-book "leer in 7 stappen hoe je meer kwalitatieve afspraken krijgt via LinkedIn".

 

Download het e-book hier